Skip to main content

Kort om udstyret og reglerne

Til at fægte skal man bruge sikkerhedsudstyr (hvidt), kårde, fægtepisté og træningstøj. Sikkerhedsudstyret består af en maske og en dragt.
Masken er udviklet til at kunne klare ekstremt hårde belastninger på op til 1600 NW, hvilket svare til 160kg tryk pr. kvadrat centimeter. Dragten er lavet af bomuldfibre der kan modstå tryk på 800NW svarende til 80 kg tryk pr. kvadrat centimeter. Til sammenligning behøves kårdespidsen kun, at blive trykket ind med 750 gram for at få touché (et point).

Der fægtes med elektronisk markering og med våbnet kårde (på fransk "epee"). Når kården, der er 90 cm lang, træffer modstanderen med minimum 750 gram registrerer et apparat med lys og lyd, at der er en træffer (touché). Der fægtes med samme udstyr og apparatur som bruges til almindelig og professionel sportsfægtning.

Kampen bliver styret af en dommer, som sikrer at fægterne udfører kampen sikkerhedsmæssigt forsvarligt. Dommeren starter kampen ved at sige Pré, Allez og standser kampen med HOLDT ved afgivelse af et touché. Dommeren dirigerer fægterne tilbage på deres pladser efter hvert touché før der startes igen.
Der fægtes indtil en af fægterne har afgivet 5 touché. Eller max 3 min.

En fægtebane (pisté) er 14 meter lang og 1½-2 meter bred efter officielle mål.

Der vil ved hvert arrangement blive gennemgået regler og udstyr før igangsætning af konkurrencen.

Det er Touchésports ansvar at sikkerheden og udførsel er efter forskrifterne.
Se bookingreglerne samt hvad I skal medbringe under kundeinformationer.


Der henvises til det internationale fægtereglement hvis der ønskes yderligere dybdegående information:

Download den danske version af fægterelementet her!