Pressen siger om os

Touchésport har ved mange lejligheder været i mediernes søgelys grundet vores positive omdømme og de med den største erfaring. På denne side bringer vi de længste artikler.

The Voice

BT

Her kan downloades PDF'er af vores dobbeltsidet artikel fra BT 22. juli 2007.

Download venstre side af dobbeltsiden her.
Download højre side af dobbeltsiden her.

Berlingske Tidende

Her kan downloades en PDF af artiklen fra Berlingske Tidende.

Download Berlingske Tidende artiklen her.

Politiken

Her kan downloades PDF'er af vores dobbeltsidet artikel fra Politikken 5. januar 2003.

Download forsiden her.
Download teaseren her.
Download venstre side af dobbeltsiden her.
Download højre side af dobbeltsiden her.

Med Rundt (Post Danmark)

Her kan downloades en PDF af artiklen fra Med Rundt.

Download Med Rundt artiklen her.

Redaktionen.dk

Her kan downloades PDF'er af vores dobbeltsidet artikel fra Redaktionen.dk 09. oktober 2007.

Download artiklen her.

TV-Egedal

Her kan ses eller downloades en video fra et af vores populære ud af huset events.

Download eller se videoen her.

Event Magasinet

Her kan ses en artikel fra Event Magasinet:

ARTIKEL I EVENT MAGASINET

Fægtning, kan jeg det?
Tekst af Line Hvid Redigeret af Kim Zorde Foto af Touchésport

Tag en dag ud af kalenderen og inviter firmaet til fægtning. En oplagt og ny udviklings- og rystesammen event, hvor det klargøres, at der løftes bedst i flok!

I ægte Zorro-stil leverer Touchésport fægtearrangementer i højeste klasse. Her kan både firmaer såvel som private personer få sig en smag på den noble kampsport, hvor det gælder om at være taktisk samtidig med, at man finder sit killer-instinkt frem. Det handler ikke blot om enkeltpræstationer, men om at udføre sit absolut optimale for fægteholdet.

Med Touchésport rutinerede instruktører kan man se frem til 2 timers effektiv undervisning med hovedvægt på mental og fysisk forberedelse med henblik på at kunne fægte. Øvelserne udmunder i en konkurrence med elektronisk markering, hvor alle får en placering til slut.
Alle deltager under lige vilkår i et helt nyt terræn, langt væk fra kontorets hierarki. Man opdeles i hold og kæmper en og en mod modstanderne. Den enkelte må finde frem til sin egen styrke og lige så vigtigt modstanderens svaghed. Det samlede hold skal mentalt og fysisk forberede og støtte sin fægtere før, under og efter kampen. Et hold med fire piger kan meget muligt slå fire store mænd, hvis de har den rette team-spirit. Alle kan sætte sig ind i denne taktiske sport, og alle kan stikke hårdt. Det kunne da være rart at ”stikke” lidt til chefen, ikke sandt?

Firmafægtning hos Touchésport er en social event, hvor helt nye sider af kollegaerne vil komme til syne. Et typisk firmaarrangement varer mellem 2-3 timer og kan stort set afvikles alle steder, såfremt at der er strøm. Fægteudstyret er mobilt og kan nemt sættes op, der hvor man som kunde nu befinder sig.

Det gælder om at få viljen til at slå til og ikke være bange, når de andre stikker igen. Det kan opbygge en hel ny form for sammenhold og en følelse af, at der løftes bedst i flok!

En fægtekamp består af følgende 3 røde tråde:

  1. Afstand: Afstand til modstander i forhold til hvad man vil.
  2. Spidskontrol: Kontrol over kårdespidsen da det er et stikvåben ikke et slagvåben.
  3. Temposkift: Giver mulighed for at overraske modstanderen.

Fægtning som team-building:

  • Kommunikation og samarbejde
  • Taktik og strategi
  • Koordination og planlægning
  • Fysisk og psykologisk udvikling såvel individuelt som holdmæssigt
  • Forståelse og udførsel af tildelt opgave, som at spille skak med 180 km/t.
Touchésport har vundet ’Alt Om Københavns’ kategori "Byens bedste legested for voksne 2004/05.

Se mere på www.touchesport.dk eller kontakt dem på tlf: 21 82 47 00.

Post Danmarks: Med Rundt, 37B tema

Her kan ses en artikel fra Med Rundt, 37B tema:

ARTIKEL I POST DANMARKS; MED RUNDT, 37B TEMA

Touché!
- fægtning er både for sjov og for alvor

Fægtning som sport er meget lille i Danmark og har ikke udviklet sig meget de sidste 20 år. Men fægtning som eventsport og ”leg” for voksne bliver mere og mere populært. Touchésport i København beskæftiger sig med sidstnævnte for at fremme interessen for sportsgrenen og dermed styrke de nuværende og forhåbentlig nye klubber med nye medlemmer. ”Klubber og forbund har ikke været gode til at sælge sporten og dermed har de heller ikke penge til at drive de få, men ellers ganske dygtige fægter frem til gode internationale resultater”, fortæller Henrik Jørgensen fra Touchésport.

Et fremstød for sporten
”Der findes ikke officielt professionelle fægter og slet ikke i Danmark, men der er dog ikke tvivl om, at der i mange lande bliver taget sig rigtig godt af deres bedste fægter”, siger Henrik Jørgensen. ”De laver faktisk ikke meget andet end at fægte. Det ser noget anderledes ud herhjemme, og vi er ikke godt placeret på det internationale fægteatlas. En gang imellem har der været et enkelt tilfredsstillende resultat, men ingen stabil i top 16. Det forsøger vi så at rette op på ved at gøre fægtning mere tilgængeligt og populært”. Der er registreret ca. 1100 passive og aktive fægter i Danmark fordelt på ca. 17 civile klubber og 12 militære.
Fægtning stammer fra Egypten 12 f.kr. Den moderne fægtning blev udviklet under renæssancen og frem til det 18. århundrede. I 1896 kom fægtning på det olympiske program.

Fægtning er for alle
”Alle kan fægte, men vi ser en del interesse hos børn i alderen 7-15 år. Men fægtning er en god sport for voksne uanset alder. Børn, unge, ældre, kvinder og mænd kan fægte mod hinanden og hver for sig.”, fortæller Henrik Jørgensen, der selv er tidligere klubtræner og breddekonsulent for Dansk Fægteforening. ”Der er et flertal af drenge, der fægter og det er egentligt ærgerligt, da det er en super god tøsesport. Rent fysisk kræver det ikke noget specielt at fægte, men man skal dog forvente, at jo bedre form, jo nemmere udførsel. Men da fægtning er meget mentalt og teknisk kan man sagtens være god uden synderlig god fysik. Udstyret kan man låne i klubben indtil, man har fundet ud af om det er noget man vil fortsætte med”. Han mener i øvrigt at 10-12årsalderen er et godt tidspunkt at starte fægtekarrieren på. ”Fægtning er en god og sund fritidsinteresse, som inspirerer både krop og sjæl”, slutter Henrik Jørgensen med håbet om at mange flere vil tage kården i hånden og gøre De tre musketer kunsten efter.

Læs mere om fægtning på www.touchesport.dk.

Eurowoman

Her kan ses en artikel fra Eurowoman:

ARTIKEL I EUROWOMAN

"Aggressiv? Mig?
Når chefen er urimelig, kollegerne åndssvage, kæresten sur, veninderne bortrejst, eller du bare får for lidt sex - så er det o.k. at være aggressiv. eurowoman har afprøvet fire sportsgrene, hvor du kan gå amok og genskabe balancen.

Der er tider i ethvert menneskes liv, hvor man bare må skrige "hold dog din fede kæft" og flippe ud. Altså ikke noget med præmenstruelt hysteri - men regulær rasen er godt for den sjælelige balance. De fleste kvinder er alt for sjældent rasende og har i stedet gjort det til deres metier at surmule, sukke og lade lidt galde sive ud mellem sidebenene, men det er ikke tilnærmelsesvis så forløsende som et vaskeægte vredesud brud med forbandelser og ukvemsord. Da det desværre er sådan med energiudladninger, at de har det med at gå ud over de forkerte eller komme ud af kontrol, kan det varmt anbefales at finde alternative måder at dumpe sin vrede på. Vi har afprøvet fire sportsgrene, hvor du kan gå amok.

Efter Dem, Monsieur d'Artagnan
Fægtning har en lang og stolt historie som en ædel, elitær sportsgren, men når man skyder masken for ansigtet og er klar til duel, vågner dæmonen. l hvert fald i min modstander, som med få velanrettede parader får magten over min kårde og lynhurtigt planter spidsen af sin i mig. "Beep," siger den elektriske pointtæller og signalerer, at jeg er ramt, nedlagt, såret - død.

Sådan går det et par gange, og så er det min tur til at blive ond. Da masken skydes for ansigtet i den næste duel, er jeg træt af at agere sandsæk for min modstanders stød og husker på de teknikker, jeg netop har lært. Jeg følger bølgerne af bevægelser og er på vagt over for ethvert udfald, mens jeg moser frem til den hårde lyd af metal, der slås mod hinanden, indtil det faktisk lykkes mig at plante kården i modstanderen.

Det føles fantastisk! Godt nok er jeg bevidst om, at det faktisk er en kamp på liv og død, men ikke desto mindre nyder jeg at lade kården finde vej gennem paraderne og stikke hårdt til den hvide dragt af uigennemtrængeligt panser. Pyt med at jeg selv pådrager mig mindst lige så mange stød, så længe det også kan mærkes på min modstander. Jeg holder dog ikke så længe, som jeg selv ville havde troet. Fem minutters kamp er nok til, at sveden drypper bag masken, min overarm er lam og mine benmuskler spændt til bristepunktet. Fægtning er langt mere fysisk krævende, end jeg nogensinde ville have troet, og kræver især styrke i benene og den arm, man fægter med. Det står mig derfor helt klart, hvorfor træner Henrik Jørgensen nådesløst piskede os rundt og rundt under opvarmningen, og hvorfor det er så vigtigt med supplerende træning, så man får trænet alle kroppens muskler.

Men selv om fægtning uden tvivl er en krævende sport, er det samtidig den mest fascinerende sportsgren, jeg nogensinde har prøvet. Den anonyme metalmaske, den elegante hvide dragt, der er beskyttet som politiets skudsikre veste,og hele atmosfæren af fortidens aristokratiske ridderdueller. Tænk, at man med god samvittighed kan prøve at tage livet af andre - uden nogen fare for hverken sit eget eller modstanderens helbred...

Fakta: Fægtning er en middelalderlig kampsport, som mest af alt er kendt fra film som 'Zorro', 'De tre musketerer', 'Cyrano de Bergerac' og 'Hook', hvor Peter Pan og Kaptajn Klo duellerer om styret på ØnskeØen. Man fægter med kårde, fleuret eller sabel, og man har ingen direkte fysisk kontakt under fægtekampen. Men netop derfor stiller sportsgrenen store krav til psyke, fysik, koncentration, koordination og taktik, hvis man skal have en chance i kampen.

Danmark var tidligere en stor fægtenation, og fægtning har været kendt her i landet siden år 1200. Dengang var det primært riddere og adelige, der fægtede, og kong Christian IV havde en af historiens største italienske fægtemestre til at undervise ved hoffet. Også dronning Margrethes far, kong Frederik IX, var en dygtig fægter, og Danmark har vundet mange medaljer ved såvel OL, VM og de nordiske mesterskaber. Men i de seneste 40 år har fægtning været voldsomt på retur, og i dag er der kun ca. 1.000 danske fægtere og 21 klubber tilbage. Men sådan behøver det jo ikke være...

Henrik Jørgensen fra Dansk Fægte Forbund kan kontaktes på tlf. 2182 4700. … "